Îți mulțumesc că faci parte din comunitatea mea, sunt onorată să te am alături.

 

Vei găsi mai jos câteva idei care te vor ajuta să definești mai exact nunta ta, înainte de a începe planificarea efectivă. Aceste 5 întrebări pot deveni “food for thought” în organizarea nunții și un punct de plecare pentru idei mult mai complexe.

 

couple-g146a43f25_1920

1. Care e povestea pe care o veți transmite prin intermediul nunții voastre?

Mă refer la istoria voastră de cuplu, la întâmplările minunate care v-au adus în punctul în care sunteți astăzi, gata să începeți o viață nouă ca familie.

Este ceva doar al vostru, un mic cod secret pe care să îl inserați subtil în planul nunții

Poate va fi ceva ce știți doar voi doi, un mesaj de dragoste care să vă facă mândri de drumul parcurs împreună până la acel moment.

De exemplu, poți pune în buchetul tău flori care să vă amintească de prima întâlnire, să aveți în candy bar prăjitura preferată de unul dintre voi în copilărie, sau să purtați un obiect păstrat cu grijă de-a lungul anilor.

lace-ga206f01b4_1920
wedding-dresses-g700ec790e_1920

2. Cine ești astăzi și cum transpui acest lucru în look-ul tău?

În fiecare an, revistele și site-urile de profil publică mii de articole în legatură cu tendințele pentru “miresele anului X”. Rochii, machiaj, coafuri, accesorii, toate sunt mereu în schimbare pentru a fi în trend.

De asemenea, discutând cu familia sau mergând la probe cu prietenele, poți constata că așteptările lor sunt foarte diferite de ale tale și de elementele care te definesc cu adevărat.

Uneori te poți simți luată de val pentru că “așa se fac lucrurile” și nu vrei să dezamăgești persoanele dragi care au propriile idei legate de cum să arăți în ziua nunții. Din pacate, poți ajunge să oftezi privind în oglindă și constatând că “arată bine, dar nu este ceea ce îmi doream”.

Înainte de a decide, cum ar fi să îți iei o zi liniștită, departe de orice sfat/site/idee și să te gândesti pe îndelete ce te reprezintă PE TINE cu adevarat? Uită-te la parcursul tau, la ceea ce caracterizează stilul tău vestimentar, la elementele pe care le-ai alege pentru orice alt eveniment din viața ta. Ia albumul cu poze, scotocește pe Facebook și răspunde-ți sincer:

 • Când te-ai simțit cel mai bine în pielea ta de-a lungul vieții?
 • Ai fost la o petrecere la care ai strălucit? Cum te-ai aranjat atunci?
 • Ce materiale îți plac cel mai mult, ce iubesti să simți pe pielea ta și ai purta mereu?
 • Ce parte a corpului evidențiezi de obicei, ce preferi să ascunzi?
 • Dacă inchizi ochii și te gândești la flori, ce imagini îți vin în minte? Care sunt culorile, texturile, aromele care îți sugerează iubire, pasiune, feminitate?

Fă o listă cât mai detaliată cu toate aceste lucruri, descrie-le, desenează-le, creează un moodboard. Vei descoperi cu siguranță firul rosu care leagă aceste elemente între ele și povestea pe care o spun despre tine.

3. Care este rolul mirelui în marele tablou al nunții?

Vei spune, probabil, că deja rolul său este definit și sunt anumite cutume legate de ce e bine să facă. Inevitabil, cele mai multe reflectoare vor fi ațintite asupra ta, însă cum rămâne cu partea lui de implicare? Tu vei fi cu siguranță răsfățată, complimentată, alintată, pozată.

Soțul tau câtă atenție va primi cu această ocazie?

Dacă vrei ca partenerul tău să se simtă iubit, apreciat, implicat, respectat, nu îl lasa să devină un simplu “accesoriu al miresei”. Discută cu el pe tot parcursul organizării nunții, pune întrebări detaliate pentru a clarifica ce îi place, asigură-te că vă consultați în legătură cu toate deciziile.

Rezervă timp și răbdare pentru aceste discuții, poate nu va fi dornic de la început să împărtașească perspectiva lui. Poate nici nu s-a gândit la lucrurile acestea până acum. Însă, pe masură ce îi arăți ca părerile îi sunt luate în considerare, este posibil să te surprindă plăcut cu viziunea pe care o are, iar nunta să devină și mai bogată în semnificații.

wedding-gf6b3b6910_1280
portrait-gc1316d3e3_1920

4. Cum îți arăți aprecierea față de persoanele care v-au sprijinit cel mai mult?

Fie că este vorba despre familia apropiată, nașii sau prietenii, un eveniment cum este nunta îți dă ocazia și să mulțumești cu grație pentru ce ți s-a oferit de-a lungul timpului.

 • Gândește-te cum sunt persoanele pe care vrei să le onorezi, care este stilul lor de manifestare și adaptează-te în consecință.
 • Dacă sunt mai discreți, fă un gest subtil pe care să îl înțeleagă și să îl aprecieze.
 • Dacă, dimpotrivă, se simt în largul lor în lumina reflectoarelor, le poți aduce recunoaștere publică.
 • De exemplu, poți să le mulțumești printr-o scrisoare socrilor tăi pentru felul în care l-au crescut pe partenerul tau, poți dedica părinților tăi melodia pe care au dansat la nunta lor sau poți săruta mana bunicilor, cerându-le să binecuvânteze legătura voastra.

Cu cât dovedești mai multa empatie și recunoștință, cu atât mai bogată și mai placută va deveni viața voastră în familia extinsă.

vw-beetle-gc5da9cddc_1920

5. Per total, care va fi experiența invitaților de la nunta ta?

Te sfătuiesc să faci un exercițiu de imaginație și să revezi tot planul zilei tale punându-te “în pielea” invitaților tăi. Câteva lucruri de luat în considerare:

 • Care sunt distanțele care vor fi parcurse și cât de accesibile sunt biserica și localul? Cât va dura drumul între cele două, cum va fi transportul, cât de ușor sunt de găsit?
 • Cât va dura ceremonia și ce se va întampla după aceasta? Vor avea invitații un loc confortabil în care să aștepte? Vor fi ședințe foto scurte sau prelungite? Se pot odihni/schimba/împrospăta undeva?
 • Ajunși la local, vor fi serviți imediat cu o băutură și o mică gustare sau vor aștepta venirea tuturor?
 • Programul va fi unul lejer sau încărcat? Muzica va fi la un volum suportabil și pe gustul tuturor? Mâncarea va fi aleasă și în funcție de nevoile lor?
 • Ziua va fi una lejeră, relaxată, veselă sau plină de activități și cu un program strict?

Testimonials

Elisa scrie divin. Povestea ei m-a imprestionat pana la lacrimi si sa lucrez cu ea a fost si este o mare bucurie. Sunt foarte fericita ca este in viata mea si o recomand cu mare drag.

circle-cropped

Ioana
antreprenor

Mi-a fost atat de frica de propria mea nunta, incat ori as fi anulat-o, ori as fi fugit in lume. Elisa m-a ajutat si m-a indrumat cu atata bunatate si blandete, incat la finalul primei sedinte radeam in hohote. Nunta mea a fost divina, ca in povesti. Multumesc!

maria

Maria
avocat

Dacă vrei mai multe idei, dacă simți că îti dorești claritate, ușurință și decizii asumate, scrie-mi pentru ședinte personalizate de consiliere.

Iar dacă te înscrii la newsletter pe formularul alăturat, îți voi scrie săptămânal povești din viața mea și idei interesante despre nunți, emoții si cum să te descurci în această etapă din viața ta.

Te îmbrătișez și îți doresc o nuntă plină de binecuvântări!

 

MĂ ABONEZ

* indicates required

Ai nevoie de ajutor? Scrie-mi acum și îți voi răspunde cu drag la toate întrebările.

Sunt aici pentru tine și de abia aștept să te cunosc.