Ai avut vreodată senzația la o nuntă că mireasa pare sa fi îmbrăcat costumul unui personaj, nu doar o rochie?

Ce m-a frapat de multe ori, privind live sau online diverse nunți, este cum multe mirese păreau să semene cu oricine, mai puțin cu propria persoană. E un lucru care s-a aplicat de multe ori, fără legătură cu statutul sau bugetul mireselor în cauză. Pe unele dintre ele le cunoșteam, pe altele le urmăream de suficient timp încât să le pot identifica destul de ușor stilul. Totuși, multe dintre alegerile de look m-au mirat și nu pentru că ar fi fost bune sau rele (în fond, fiecare mireasă e liberă sa decidă ce o inspiră) ci pentru că aduceau prea puțin cu stilul obișnuit al respectivelor mirese.

Sigur că fiecare viitoare mireasă are o anumită imagine idealizată legată de cum va arăta în ziua nunții, însă curiozitatea mea este dacă exista o potrivire și cu cine erau ele in viața de zi cu zi. Pentru a da doar câteva exemple, am văzut schimbări radicale de look făcute foarte aproape de ziua evenimentului: femei care au decis să se vopseasca blond platinat când ele erau brunete sau invers. Sau femei au suportat părul lung 1-2 ani, deși nu le plăcea, doar pentru a avea un coc bogat la nuntă, urmând să se tundă imediat după aceea. Corpul intră de multe ori și el “în revizie” în anul de dinaintea nunții, existând tendința de a apela la diete, multe ore de sport și, uneori, intervenții mai ample. Alterarea stilului propriu merge până la dorința de a fi cu totul altcineva în ziua evenimentului, de uimi, de a impresiona sau pur și simplu de a rămâne memorabilă.

Draga viitoare mireasă, îți spun un secret care de obicei se află după nuntă: tu ești cea care va conta cel mai mult atunci. Tu cea autentică, naturală, firească! Rochia, părul, machiajul, florile și orice altceva sunt decorul si atât. Ceea ce va ieși in evidență, va străluci si va aduce magie evenimentului este un singur lucru: iubirea dintre tine și soțul tău. Dacă invitații văd și simt fericirea voastră pură, nimic altceva nu va mai conta. Pentru o seară veți fi copleșiți de iubirea tuturor iar energia pe care bucuria voastră o va aduce invitaților va fi fantastică. Oamenii simt imediat ce este real și ce este doar pentru poze, dă-le ocazia sa te vadă exact așa cum ești.

Dacă tu ești în viața de zi cu zi o doamna fină și elegantă, vei purta cu grație o rochie clasică. Însă daca tu ești sportivă, copilăroasă, vintage, boho sau mai știu ei cum, de ce să sacrifici esența ta? Mireasa nu este un personaj de poveste, deși așa ni se spune de mici. Este o femeie cât se poate de reală, care începe o etapă frumoasă în viață și sărbătorește alături de oamenii dragi acest lucru. Atât de simplu…

Înainte de a intra in euforia cumpărăturilor, programărilor, alegerilor si miilor de idei de pe Pinterest, ia-ți un pic de timp si decide:

 • Ce te caracterizează cel mai mult?
 • Care este amprenta ta, după ce te-ar recunoaște imediat prietenii?
 • Când te-ai simțit cel mai bine in pielea ta?
 • În ce tipuri de ținute te simți feminina, puternică, atrăgătoare, 100% TU?
 • Dacă deschizi acum șifonierul, ce observi la majoritatea hainelor tale?
 • Ce caracteristici are corpul tau, ce accentuezi de obicei și ce tinzi să ascunzi?
 • Care au fost culorile care te-au avantajat mereu? Le-ai aplicat în coafură sau machiaj?
 • Cu ce tunsoare te-ai simțit cel mai bine?
 • Ce accesorii folosești cel mai des?
 • Cât de mult te afectează părerile/așteptarile celorlalți și cât de mult îți asumi și exprimi propriul stil?
 • Care sunt persoanele a căror părere contează cel mai mult?

Te sfătuiesc să nu răspunzi la aceste intrebari doar în gand, scrisul și acțiunea fac minuni.

Poți sa fii creativă și să raspunzi in scris, creionând liste, tabele Excel, moodboard-uri, colaje sau chiar desene. Orice te inspiră și te ajută sa descoperi care este “firul roșu” ce unește toate aceste elemente.

Îți doresc să faci alegeri fericite si inspirate!

Cu iubire,

5 aspecte importante care îți vor defini nunta

One Comment

 1. Pingback:Cum funcționează serviciile mele? - Elisa Weddings

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *