Asta i-am promis soțului meu în ziua nunții noastre, în mijlocul petrecerii, în fața tuturor invitaților. Un mesaj puternic, profund, asumat.

Am cântat pe scenă, alături de band și de prietena mea și a fost un moment absolut memorabil. Unul dintre cele mai neașteptate lucruri pe care le-am făcut în viață, mai ales că nu mai cântasem niciodată iar o declarație de dragoste în public chiar nu mă gândisem că o să fac.

Îmi amintesc fiecare detaliu, lumina din sală, mirarea tuturor când m-au văzut pe scenă, fluturii din stomac, senzația de ireal.

Mai mult decât orice, rememorez cu drag efectul pe care l-a avut surpriza mea: chipul transpus al soțului meu, uimirea celor apropiați, euforia mea, vulnerabilitatea totală cu care mi-am expus sufletul în văzul lumii…

Cred că cel mai mult a fost vorba despre iubire și curajul de a afirma adevărul inimii mele în fața tuturor iar motivele pentru care am ales să fac asta sunt variate.

Primul a fost acela să am fost binecuvântată cu un partener care știe să își exprime sentimentele extraordinar de frumos. Mereu reușește să mă uimească cu felul cald, pur și bogat în care îmi dezvăluie ceea ce simte. Mi-am dorit foarte mult să pot face la fel și să pot să creez un moment magic și cred că am reușit cu brio 😊

De asemenea, ai avut vreodată senzația că ceremonia ortodoxă de cununie este standardizată iar mirii sunt participanți pasivi? Preotul este cel care mijlocește rugăciunile către Dumnezeu, cel care oferă verighetele și pune cununiile, cel care conduce fiecare pas al slujbei. Mirii sunt cei care execută toate indicațiile, însă nu au o contribuție personală la desfășurarea evenimentelor. Aici am simțit că lipsește ceva și mi-am dorit mult ca ceea ce promit în ziua nunții să fie asumat, personal, intim. Îmi place mult importanța și solemnitatea ritualului, însă cred că îi putem adăuga și o amprentă a noastră individuală.

În privința asta, îmi place mult obiceiul de la nunțile americane ca mirii să își scrie singuri jurămintele de cununie. Mi se pare incredibil de frumos să alegi cu grijă angajamentul pe care ți-l iei față de partener și să poți transmite ceea ce simți în felul tău. Ce mi se pare esențial este să promiți ceva ce simți că este fezabil, realist, caracteristic pentru tine. Nu face afirmații extravagante, nu e nevoie sa promiți “luna de pe cer”, ci doar ceea ce se simte ca fiind adevărat și real.

De aceea, dacă ar fi să dau un sfat mirilor, acesta ar fi: aduceți tot ce aveți mai frumos în suflet la suprafață și cautați o modalitate de exprimare pe placul vostru. Cu siguranță, nu toată lumea dorește să vorbească în public, sau pe scenă. Însă se pot găsi atât de multe alternative la fel de inspirate: scrieți o scrisoare, vorbiți doar voi doi pentru câteva minute, creați un videoclip sau un colaj cu poze, dedicați o melodie, faceți o surpriză.

Poate sunt persoane care consideră un astfel de moment ca fiind o expunere excesivă, însă nu mi-a fost teamă de reacțiile celor din jur și sper ca acesta să nu fie un impediment pentru nimeni. Ideea de la care am plecat a fost aceea că emoțiile reale nu sunt niciodată deplasate sau “too much”.

De aceea, orice vă bucură, vă emoționează, vă face să tresăriți sau să visați, poate fi transpus la nunta voastră. Dacă preferați să fie intim sau discret, evitați aparatul de fotografiat și concentrați-vă să simțiți momentul din plin. Va rămâne gravat doar in amintirea voastră și va fi cu atât mai prețios. Oaza voastră de bucurie, la care vă veți putea întoarce oricând.

Mai mult decât orice, sentimentele sunt cele care dau savoare evenimentului și lasă o amprentă unică. În final, nunta este cel mai mult despre jurăminte, promisiuni, angajamente pentru viitor. Faceți-le memorabile și baza vieții voastre în doi va fi mult mai bogată în semnificații.

Zi cu binecuvântari și idei inspirate,

5 aspecte importante care îți vor defini nunta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *