Un moment atât de special cum este ziua nunții va veni cu un amalgam complex de emoții. E o zi pe care o visăm, planificăm, anticipăm, încărcăm cu semnificații profunde. Chiar dacă de multe ori emoțiile noastre vin pe neașteptate și ne surprind cu intensitatea lor, avem posibilitatea ca pe unele dintre ele să le cultivăm conștient.

Recunoștința este una dintre emoțiile care îți poate îmbunătăți viața fundamental și poate deveni unul dintre pilonii fericirii tale. Practicată constant, va aduce cu ea daruri extraordinare: iubire, bucurie, acceptare, ușurință, surprize neașteptate.

Cum dezvolți recunoștința? Cum o faci parte din modul tău de gândire, astfel încât să îți poată îmbogăți viața?

Încă de când ai primit inelul și ai răspuns la cea mai emoționantă întrebare, ai intrat într-o stare specială. Nunta nu este doar o petrecere, este un ritual de trecere, o zi care va ingloba tot ce iubești mai mult. O adunare a oamenilor la care ții cel mai mult, veniți să sărbătorească decizia voastră de a fi împreuna în noua călătorie.

Îninte de a anunța logodna și a demara pregatirile, ia-ți un pic de timp în care să fii recunoscătoare că trăiești acele clipe, că relația voastră a evoluat atât de frumos și că vă simțiți pregatiți să treceți la un alt nivel.

Pe parcursul pregătirilor, vei avea uneori stări contradictorii: frustrare că nu poți aplica tot ceea ce dorești, nemulțumire că nu poate fi totul așa cum ai visat, senzația că nu întelege nimeni exact ce vrei și cât de important este pentru tine totul. Mulțumeste în gând pentru toate aceste lucruri, care sunt de fapt antrenamentul tău în arta compromisului, a asumării, a întelegerii. Toate aceste provocări te ajută să înțelegi ce contează cu adevărat pentru tine, care sunt persoanele cu care rezonezi și pentru ce merită să depui extra efort. Mare parte din problemele si peripețiile de acum vor reprezenta mici povești amuzante pe care le vei privi cu seninătate și le vei împărtași altora cu drag.

Pe măsură ce te apropii de eveniment, vei observa cât de multe persoane își doresc să te ajute și să fie alături de tine. Părinții care au așteptat acest moment dintotdeauna și care vor fi implicați trup și suflet , nașii care au acceptat să vă fie alături, domnișoarele de onoare care te vor ajuta la pregătiri, furnizorii care vor da dovadă de înțelegere și creativitate. Sigur că nu totul va fi perfect, însă vei realiza că multe persoane îți vor oferi cu generozitate timp, sfaturi, idei, soluții, energie. Fii recunoscătoare pentru fiecare din ei și exprimă acest lucru cât de des poți. Oamenii iubesc să fie apreciați și să știe că înfluența lor este pozitivă.

De asemenea, fiecare etapă poate veni cu alte bucurii și emoții intense: momentul în care te îndrăgostești de rochia de mireasă, satisfacția de a fi găsit un local pe sufletul vostru, toate ritualurile care precedă nunta, cununia civilă etc. Nu te grăbi să le depășești pentru a ajunge la “ziua cea mare”, ia-ți timp să le savurezi pe îndelete, să îți dai seama cât este de frumos să treci prin fiecare moment. Totul are un rost și un scop în drumul acesta.

Când te trezești dimineața în ziua nunții tale, care crezi că vor fi primele gânduri și emoții pe care le vei avea? Panică, neliniște, anxietate în legătură cu ce e posibil să nu meargă bine sau ce nu se va întâmpla la timp? Sau, dimpotrivă,  entuziasm, bucurie, anticipare, recunoștință pentru tot ceea ce îți e dat să trăiești? „Omg, ce fac acum?” sau „Yaaaayyy, it’s finally happening!”?

Poți decide conștient pe ce te vei concentra cel mai mult iar acest lucru va avea un impact mai mare decât crezi.

Toate emoțiile sunt naturale, firești, necesare, însă noi alegem pe care dintre ele le lăsăm să ne acapareze și să ne decidă starea. Sugestia mea este să îți iei câteva minute în care să îți iei un moment de reculegere/meditație și să îți setezi câteva întenții clare legate de cum îți dorești să te simți în ziua nunții și ce îți propui să transmiți. Acest mic răgaz va determina felul în care te vei raporta la ceea ce urmează.

Pe măsură ce ziua se desfășoară, nu irosi timp prețios concentrându-te pe cine sau ce lipsește, ce nu a ieșit cum ți-ai dorit sau ce s-a schimbat în ultima clipă. Rămîi atentă, receptivă, sensibilă la toată iubirea din jurul tău, la fericirea din ochii soțului tău, la emoțiile ceremoniei, la toate urările venite din suflet, la energia fantastică a petrecerii. Privește totul cu deschidere, cu blândețe, cu recunoștință și vei simți din plin cât ești de binecuvântată.  

În timpul petrecerii, nu uita să acorzi măcar câteva minute celor mai importante persoane din viața ta. Fie că dansezi, le dedici o melodie de suflet, le faci o surpriză neașteptată, le scrii câte un mesaj personalizat sau discuți direct, asigură-te că le transmiti iubirea și gratitudinea ta. Vei vedea cum finalul petrecerii te va găsi cu sufletul plin de amintiri frumoase de păstrat toată viața.

Tot amalgamul de emoții creat cu această ocazie, toate relațille care s-au consolidat sau atunci au luat naștere vor putea fi hrănite și susținute pe termen lung de recunoștință și felul în care alegeți să o manifestați constant. Nunta este un (nou) început but the best is yet to come 😊

Zi magică!

5 aspecte importante care îți vor defini nunta

2 Comments

  1. Pingback:I know that I will love you ’till I die - Elisa Weddings

  2. Pingback:“Imperfect” nu înseamnă “defect” - Elisa Weddings

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *