Dragă mireasă, dacă ești in plin proces de organizare a nunții tale, probabil că este o perioadă provocatoare și intensă pentru tine.

Sunt atît de multe lucruri de pus la punct, de evaluat, de ales, încât uneori poate părea copleșitor. Din păcate, multitudinea de idei, de variante, de opțiuni și de sfaturi din exterior poate lucra uneori in defavoarea ta, aducând presiune suplimentară.

Fie că ești in punctul în care alegi restaurantul, formația, rochia sau orice altceva, fii atentă la câteva lucruri care îți pot îngreuna deciziile sau chiar deturna cu totul intențiile inițiale.

Comparația

Indiferent că ești in cabina de probă pentru rochii de mireasă sau tocmai vizitezi un local pentru evenimente, vei fi surprinsă de tendința automată de a compara. Fie că te gândești că vrei un lucru pentru că l-ai văzut la alte prietene fie, dimpotrivă, nu vrei să ai ceva ce a ales toată lumea, comparația este un nor care îți poate strica bucuria și submina opțiunile reale.

De ce? Pentru că în acel moment ieși din povestea ta personală și să te concentrezi pe deciziile altora. Ce importanță are pentru tine ce a ales X, Y sau Z? Sunt lucruri din trecut care nu influențează cu nimic momentul prezent. Nu spun nimic despre tine, ci despre ceilalți. Iar aici, totul vorbește despre tine și soțul tău, despre iubirea voastră și felul în care alegeți să o zugrăviți. Sunt atât de multe elemente care vor compune tabloul final, atât de multe emoții și accente personale, încât ceea ce vreți să transmiteți va rămâne cu siguranță unic.

Lasă în urmă orice altceva ai trăit și văzut și proiectează evenimentul cu sinceritate, bucurie și prospețime. Indiferent la câte nunți ai participat, una singură vă va avea pe voi in miezul ei. Iar când alegi orice element, fă-o de fiecare dată pentru că îți place la nebunie și te bucură nespus!

Teama de a nu dezamăgi

Poate ai reflectat mult timp la ce și cum ai vrea să se întâmple și ai schițat o imagine finală în care fiecare părticică este perfectă și plină de semnificație. Te cuprinde uneori teama că unele alegeri sunt prea originale și personale? Te gândești la felul în care se așteaptă cei dragi să se desfășoare lucrurile și că poate vor fi dezamăgiți pentru că viziunea lor nu cioncide cu a ta? Cum te-ai simți dacă ai renunța la dorința de a mulțumi pe toată lumea și de a te conforma ideilor celorlalți? Poate liberă, curajoasă, asumată, autentică?

Da, probabil că vei purta unele discuții de clarificare cu cei dragi, poate va dura puțin să îi faci să adopte perspectiva ta. Dar cum ar fi să le spui simplu și cu toată sinceritatea „pe mine asta mă face fericită”? Fără să combați ideile lor, fără să critici, permițându-le să se exprime și amintindu-le cu delicatețe că ceea ce te definește pe tine reprezintă esența evenimentului.

Evită să trăiești ziua nunții tânjind după un alt rezultat și regretând că ai pierdut ocazia de a te exprima plenar. Persoanele care te iubesc și te prețuiesc își doresc cu siguranță să te vadă strălucind de fericire. Oferă-le acest cadou, cu siguranță îl vei savura și tu din plin!

Dorința de a impresiona

Cred ca este ceva ce toți ne dorim uneori. Să arătăm că suntem speciali și unici, să uimim, să obținem cu orice preț admirația celorlalți. Înainte de a te lăsa dusă de val, reflectează puțin la următoarele aspecte.

  • Mereu pentru unii va fi „too much” iar pentru alții „not enough”’, indiferent ce ai face. Este inevitabil din cauză că suntem diferiți și avem alte povești de viață și preferințe. Fiecare are ale unități de măsură și nu ai cum să te pliezi pe toate. Dacă te evaluezi în funcție de cum te percep ceilalți, vei minimaliza propriile dorințe și nevoi. Cu siguranță știi că niciodată nu vei putea mulțumi pe toată lumea. De aceea, fă-ți favoarea de a te ocupa de fericirea ta înainte de orice altceva.
  • Vor fi persoane care nu vor observa ce ai vrut să scoți în evidentă. Chiar dacă fiecare lucru și moment sunt alese cu grija pentru a spune o poveste, unii invitați nu vor prinde semnificația. Fie pentru că nu știu unele lucruri despre voi, fie că sunt mai puțin atenți la detalii. De aceea, nu te aștepta la laude din partea tuturor, mai degrabă felicită-te pentru creativitate și apreciază tu rezultatul la adevărata valoare.
  • Reacțiile pot fi imprevizibile. Poate ai petrecut multe ore alegând florile, doar ca să constați că nu sunt admirate cum ți-ai fi dorit. Sau să ai cel mai cool meniu cu fructe de mare și să descoperi ca invitații ar fi preferat friptura. Poate elementul-surpiză al serii a fost mai puțin prețuit decât sperai. Evită să anticipezi foarte mult reacția invitaților și concentrează-te pe bucuria de a avea evenimentul așa cum l-ai visat. Dă iama in prăjituri, dansează pe melodia preferată chiar dacă ringul este gol, savurează din plin momentul și nu te mai preocupa de nimic!
  • Dorința de a impresiona te predispune la decizii hazardate. Poți realiza că ai cumpărat o rochie senzațională dar teribil de incomodă, că ai depășit cu mult bugetul propus inițial făcând alegeri extravagante sau că ai risipit o cantitate enormă de flori. La final e posibil să constați că nu acestea te-au făcut cu adevărat fericită ci altele au fost lucrurile care au strălucit.

Pentru a evita regretele post-eveniment, asigură-te că fiecare decizie a fost cântărită cu grijă, asumată și 100% reprezentativă pentru voi. Repetă-ți constant că nu ai nimic de demonstrat și că nunta este despre a împărtăși, nu despre a câștiga un concurs.

Draga mea, sper că aceste teme de gândire vor fi de folos iar toate alegerile tale vor fi făcute cu bucurie și entuziasm.

Zi senina,

5 aspecte importante care îți vor defini nunta

5 Comments

  1. Pingback:Cum funcționează serviciile mele? - Elisa Weddings

  2. Pingback:Obiectivele nunții tale în 2022 - Elisa Weddings

  3. Pingback:Tips & Tricks pentru domnișoarele de onoare - Elisa Weddings

  4. Pingback:Nunta e un început de drum, cum pregătești noua etapă? - Elisa Weddings

  5. Pingback:Și tu visezi să fii o mireasă relaxată? - Elisa Weddings

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *