Deși pare un eveniment de sine stătător, nunta nu este deloc așa. Este un mix de multe alte evenimente întinse de obicei pe parcursul unui an, totul culminând cu ceremonia religioasă și petrecerea. De aceea, dragă mireasă, ai nevoie de sprijin din partea “tribului” tău și este foarte important să îți construiești o comunitate solidă. Domnișoarele de onoare vor fi prezente la multe dintre momentele esențiale iar pentru a te asigura că toată lumea va fi mulțumită la final, am câteva sugestii.

  • Alege persoanele care te cunosc bine și care vor rămâne în viața ta pe termen lung. Dincolo de participarea la evenimentele plăcute, “fetele tale” îți vor fi alături și în perioadele mai puțin “glamour”. Poate vei fi agitată și copleșită de multitudinea de decizii, poate nu se vor realiza toate lucrurile dorite sau poate ceva nu va merge conform planului în ziua nunții. Este necesar ca ele să te poată calma, reconforta emoțional și să te ajute să rezolvi situațiile apărute. De aceea, persoanele care ți-au fost alături de mai mult timp și te cunosc îndeaproape pot reprezenta un sprijin salvator.
  • Asigură-te că îți doresc cu adevărat să participe. Atunci când le propui prietenelor să îți fie domnișoare de onoare, nu presupune automat că vor accepta. Fie că ne placem să recunoaștem sau nu, a fi domnișoară de onoare presupune mai mult efort și responsabilități și e posibil ca nu toată lumea să fie încântată de perspectivă. În cazul în care primești un refuz, acceptă răspunsul cu eleganță și nu lua lucrurile personal. Este în interesul tău ca toate participantele să fie 100% implicate și entuziaste.
  • Alege un număr rezonabil de domnișoare de onoare. Bineînțeles, aici nu este o regulă fixă și depinde foarte mult de relațiile construite de-a lungul timpului. Totuși, te sfătuiesc să iei în considerare faptul că devine dificil și stresant să coordonezi un număr mare de persoane. Dacă ai încercat să organizezi un grătar sau o mică excursie cu prietenii, stii exact ce spun 😊. Numărul prea mare de prietene va însemna multă muncă pentru a le împăca agendele, stilurile și nevoile iar ultimul lucru pe care îl dorești este un motiv în plus de îngrijorare.
  • Acordă atenție cheltuielilor. Bugetul poate părea un subiect neplăcut și pe care poate vei dori să îl eviți, însă este o discuție necesară și utilă. Explică de la bun început care sunt dorințele tale și ce cheltuieli ești dispusă să acoperi. În felul acesta, fetele vor ști exact la ce să se aștepte și se pot adapta mai ușor. De asemenea, nu impune cheltuieli excesive care le pot pune pe prietenele tale în dificultate. Evită să sugerezi locații extravagante pentru petrecerea burlăcițelor și nu le cere să facă eforturi foarte mari pentru a se adapta esteticii nunții tale.
  • Fii generoasă față de ele. Lasă-le să decidă propriul stil iar dacă ai anumite așteptări legate de alegerilor lor estetice, asigura-te că le oferi și mijloacele necesare. Am văzut mirese care le impun domnișoarelor de onoare un anumit tip de rochie, fără a realiza că reprezintă pentru acestea o chletuială în plus. Dacă nu dorești să achiți toate ținutele, e mai bine să le lași pe ele să decidă ce poartă. Poți, eventual să le sugerezi să găseasca mici elemente comune care să imprime coerență ansamblului. Dacă vrei totuși ca ele să poarte ținute asortate și acoperi tu această cheltuială, alege rochii de calitate și care să li se potriveasca. Am văzut pe grupurile dedicate mireselor multe întrebări legate de rochiile domnișoarelor de onoare și deseori propunerile sunt nepotrivite. Poze cu rochii de calitate slabă, croite prost și care nu au cum să avantajeze pe nimeni. Se întâmplă acest lucru și la “case mai mari”, din păcate. Recent, una dintre celebritățile înternaționale se lăuda cu efortul depus pentu ca rochiile domnișoarelor de onoare să fie speciale. Deși create de un designer, rochiile aveau însă o croială total neinspirată, reușind să dezavantajeze modelele de talie internațională care participau la nuntă. Eleganța și atenția la detalii sunt esențiale, indiferent dacă e vorba despre nunțile vedetelor sau ale oamenilor obișnuiți. Nu în ultimul rând, oferă-le accesorii de calitate, fie că este vorba de coronițe sau bijuterii și ține cont și de preferințele lor. Alege-le cu atenție și drag iar ele le vor purta cu plăcere.
  • Transmite-le clar așteptările tale. Lucrurile vor decurge mult mai ușor și fără surprize dacă fiecare dintre ele știe ce are de făcut. Te sfătuiesc să porți discuții în care să le transmiți care sunt lucrurile esențiale pe care le dorești. Începând de la punctualitate, care este crucială într-o zi atât de încărcată, până la activitățile la care vor participa și modul în care își vor aduce contribuția. De asemenea, nu uita să le mulțumești constant pentru implicare, având în vedere că este un efort pe care ele îl fac de dragul tău.
  • Nu le suprasolicita. În febra pregătirilor și mai ales sub presiunea timpului, se întâmplă uneori să devenim “bridezilla” fără să ne dam seama. Fie că impunem unele lucruri, fie că le cerem imperativ sau adăugam prea multe responsabilități celor din jur. Dacă te surprinzi într-o astfel de situație, corectează lucrurile pe loc si oferă scuzele de rigoare. Domnișoarele de onoare sunt oaspeți la nuntă, nu membri ai staff-ului. Ia în considerare faptul că este o zi lungă și solicitantă și pentru ele și temperează-ți așteptările. În felul acesta, te vei asigura că toată lumea rămâne cu amintiri plăcute.

Draga mea, îți doresc să ai alături oameni minunați cu care să împărtășești o zi senzațională! Domnișoarele tale de onoare îți vor fi cu siguranță nu doar sprijin în ziua nunții ci și o familie de suflet pe termen lung.

Happy celebration,

5 aspecte importante care îți vor defini nunta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *