Când vizualizezi cum va arăta nunta ta, ce tablou ai în minte? Visezi la  o zi perfectă, plină de relaxare, emoții și bucurie? Timp pentru a discuta cu cei dragi și a savura fiecare moment? Micile tale momente de pace, în care simți că ești cu adevărat binecuvântata?

Multe mirese își propun acest lucru la început însă, cumva, ajung să traiască ziua respectivă pe pilot automat. Obosite, grăbite mereu câtre următorul moment de pe lista lor și având senzația că totul trece mult prea repede. Sunt câteva lucruri care te pot ajuta să fii mai liniștită și senină, atât de parcursul pregătirilor cât și in ziua evenimentului tău.

În primul rând, gândește-te la ce este mai important pentru tine și cum poti lua deciziile asumat și în cunoștință de cauză. Am scris pe larg despre acest subiect intr-un alt articol pe care te invit să îl citești.

De asemenea, ia în considerare ideile următoare:

Nu te lăsa absorbită de Social Media.

Cred că este primul loc în care căutăm inspirație, idei, informație. Pinterest, platformele furnizorilor de diverse servicii, grupurile de pe Facebook, toate par surse valide de cercetare. Problema este că fiecare vizită și căutare vor aduce alte și alte variante până te vei debusola complet. Cantitatea de informație este practic infinită iar creierul nostru pur si simplu nu o poate procesa pe toată. Dacă încerci să cauți pe Pinterest buchete de mireasa, vei vedea zeci de mii de variante. Pe oricare ai alege-o, te vei gândi, inevitabil, la celelalte și vei deveni nemulțumită. Acesta este paradoxul alegerilor și se aplică în orice alt domeniu de viață. Sfatul meu? Ia-ți un pic de timp pentru inspirație, însă nu te lăsa afundată în căutări eterne.

Odată ce ți-ai făcut o idee, nu îți consuma timpul căutând să vezi dacă ar fi fost alte variante și mai bune. Fii atentă la ceea ce simți când alegi să te oprești la ceva anume. Ești bucuroasă, încântată, ți se potrivește? Perfect, don’t second guess yourself.  Ți-ai ales rochia potrivită? Nu contează ce modele și colecții noi au apărut, ce îți arată prietenele sau faptul că se anunță noile lansări de la targul de nunți. Toate acestea sunt pentru persoanele care nu au ajuns în punctul în care ești tu. Concetrează-ți energia asupra următoarelor etape.

Atenție la topicurile discutate pe grupuri! Am văzut de multe ori cum o intrebarea dresată grupului a generat zeci, poate sute de răspunsuri, multe fiind confuze și offtopic.  Chiar cu cele mai bune intenții, persoanele necunoscute vor reuși doar să îți propună propriile gusturi și interpretări, fără nicio legătură cu nevoia ta reală. Mai mult, vei primi “la pachet” și alte oferte de a cumpăra o varietate de servicii care nu sunt pe lista ta. Fiecare dintre aceste servicii nesolicitate va fi prezentat ca fiind „cheia succesului pentru o nuntă reușită”. Riști în felul acesta să pierzi din vedere ce căutai inițial și să cumperi ce nu ai nevoie sau să simți că nunta ta nu este destul de cool.

Pune-te pe primul loc.

Poate părea dificil să faci asta, când ți se pare constant că timpul se scurtează și totul se întâmplă prea repede. Presiunea apropierii evenimentului te poate supune unui stres excesiv. De aceea, mai ales în săptămânile ocupate de dinaintea nunții, multe mirese ajung să sară peste mese și ore de somn iar ziua nunții le găsește anxioase și epuizate.

Ca să fii fresh și senină, caută să eliberezi cât mai mult din programul tău pentru activități care îți energizează trupul și îți calmează mintea: yoga, înot, meditație, masaj, lecturi ușoare. Dormi suficient, mănâncă sănătos, onorează-ți trupul și alintă-ți sufletul. Dacă simți că ești copleșită, te sfătuiesc și să discuți cu un consilier specializat pentru a-ți recăpăta echilibrul.

În ziua de dinaintea nunții, eliberează-ți calendarul și dedică-ți timpul relaxării și ingrijirii. Sauna, SPA, o ședință de masaj, orice te ajută să te detașezi este binevenit. Vei ajunge să strălucești natural și să te simți ca o regină. Machiajul și rochia sunt doar decorul, esențial este ca tu să fii cea care radiază.

Creează din timp un desfășurător pentru toată ziua nunții.

Gândește pe etape tot evenimentul și vezi cât timp va consuma fiecare moment. Ia și o marjă de eroare, aproape întotdeauna apare ceva neașteptat Apoi, trage linie și gândește-te: corespunde planul cu felul în care ai visat să trăiești evenimentul? Vei avea timp pentru momentele prețioase, de suflet? Vei putea să respiri puțin, să bei o cafea sau să savurezi meniul ales cu atâta grija? Care sunt lucrurile care vor consuma cel mai mult timp? Dacă răspunsul nu este “socializarea și distracția”, e momentul să mai tai câteva lucruri de pe listă. Relax, nu va observa nimeni că nu ai ținut fiecare obicei din zona voastră sau ca nu ai 1500 de poze cu toate rudele aliniate. Alege să îți petreci timpul creând amintiri, râzând, dansând, povestind, iubind fiecare clipă.

Nu face o obsesie pentru vreme și poze.

De multe ori am auzit mirese vorbind despre cum au ales o zi anume ca să fie cald și frumos. Multe activități sunt planificate în funcție de vreme, însă natura are obiceiul să ne surprindă. Am făcut și eu la fel, bazându-mă pe faptul că începutul lui Iulie este de obicei cald și însorit. Mare mi-a fost surpriza să prind o zi cu ploaie torențială care a durat de la 12 ziua până la 4 dimineața. Au fost momente în timpul slujbei când se auzea mai bine tunetul decât corul 😊 În final, m-am ales cu o singură poză la ieșirea din Bisercă și niciuna în aer liber. 0 regrete, totul a fost, în esență, perfect. Ne-am bucurat de ziua noastră și am iubit fiecare moment.

Ce vreau să știi este că decorul contează mai puțin decât crezi. Vei fi la fel de transpusă și dacă e soare și dacă ninge. Lasă vremea în pace și adaptează-te în funcție de context. Plouă? Faceți poze cu umbrelele și renunțați la ședința foto clișeică din parc. Sau, și mai bine, învită-ți familia apropiată la o cafea în locul tău preferat și împărtășiți impresiile acumulate până atunci. Pozele de la nuntă sunt un martor al amintirilor voastre, nu un scop în sine.

În ziua nunții, deleagă absolut toate sarcinile.

Singurele lucruri pe care trebuie să la faci sunt să fii total prezentă și să savurezi din plin acest moment unic în viață. Uneori, invitații uită ca mirii nu pot răspunde cerințelor, așa ca este mai bine să știe exact către cine să se adreseze. Roagă domnișoarele și cavalerii de onoare să te ajute cu micile detalii organizatorice: aranjarea la mese, neclarițăți legate de ore sau locație etc.  Nu poți acomoda toate preferințele invitaților, oricât ți-ai dori să fie toată lumea mulțumită. Deși ești gazda evenimentului, nu poți fi DJ, hostess sau șefă de sală 😊

Un ultim gând: ai petrecut multe ore planificând fiecare detaliu, acum este momentul să renunți la control și să lași viața să te surprindă. Que sera, sera! Oricât ai incerca și te-ai stresa, nu poți controla reacțiile oamenilor sau fluxul vieții în general. Nimeni în afară de tine nu va ști că ți s-au livrat florile în altă culoare sau că nu ai decorurile așezate unde îți doreai. Îți garantez că nimanui nu-i va păsa de toate amănuntele. Așa că, orice ar fi, lasă-te purtată de val. Tot ce ai de făcut este să intri în flow-ul bucuriei, iubirii și al recunoștinței pentru fiecare moment. Abia atunci vei savura clipa, doridu-ți să oprești timpul în loc.

Dacă ai nevoie și de alte idei legate de starea ta de bine pe parcursul pregătirilor și în ziua cea mare, te astept cu drag la o discuție personalizată.

Zi senină,

5 aspecte importante care îți vor defini nunta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *