Draga mea, felicitări! Ai răspuns cu emoție la marea întrebare, ai primit inelul și apoi ai anunțat toți oamenii dragi că urmează să dansați la nuntă. Euforia momentului e urmată, de obicei, de o mulțime de amănunte practice care trebuiesc discutate și decise.

Primul pas este să îti dai seama dacă vei organiza o nuntă mare sau una mai intimă, discutând și dorințele/așteptarile ambelor familii. Inevitabil, vei pune în balanță toate elementele importante (buget, anotimp, număr de invitați etc), iar apoi vei începe marea aventură a vizitării localurilor de evenimente.

Din păcate, industria nunților este de multe ori axată pe oferirea de servicii standardizate, urmărind o vânzare cât mai mare și, bineînteles, un profit pe măsură. Uneori, aceste lucruri sunt în detrimentul mireselor care își doresc o nuntă personalizată pe sufletul lor.

Sunt câteva lucruri la care te sfătuiesc să fii atentă, deoarece sunt mici indicii care pot prezice cât de bine vei colabora cu reprezentanții localului și cât de mulțumită vei fi în final.

1. Cât de bine relaționezi cu reprezentanții localului?

Poți să simți acest lucru încă de la primele interacțiuni, fie că sunt telefonice sau pe email. De exemplu, sunt politicoși și clari în adresare sau evazivi? Îti răspund cu promptitudine la toate întrebările sau omit să ofere toate detaliile, silindu-te să insiști? Răspund la timp sau întârzie și se scuză mereu că au fost ocupați? Oferă de prima dată detaliile esențiale (contract, costuri, servicii incluse, servicii extra etc)?

Dacă stabiliți o vizită, sunt punctuali și pregătiți să îți ofere toate amănuntele? Găsești la fața locului persoana cu care ai stabilit să te vezi sau este altcineva care îi ține locul? Sunteți întâmpinați cu un pic de bucurie și deschidere sau ai senzația că i-ai luat pe nepregătite și nu prea au chef să discute?

Chiar dacă partea materială este inevitabil implicată, sunteti tratați cu respect și politețe indiferent de bugetul pe care îl comunicați? Mie mi s-a întâmplat să vizitez localuri la care reprezentanții au fost necomunicativi, fără chef și, mai ales, păreau să ne cântăreasca posibilitățile materiale ca să își dea seama daca merita sau nu să “piardă timpul cu noi”. O asemenea atitudine este un mare “red flag” pe care cred ca este util să îl iei in considerare. Cu siguranță, îți dorești sa colaborezi cu oameni care dau dovadă de respect și bunăvoința “by default”, nu doar prin prisma încasărilor.

2. Cât de multă flexibilitate există?

Din discuțiile pe care le ai, din felul în care ți se răspunde la cerințe, simți că țin cont de nevoile tale? Totul este deja prestabilit sau ai și un pic de spațiu pentru a fi creativă și a propune mici schimbări? Pentru a-ți da seama de acest lucru încă din primele etape, poti face un mic test, cerând ca unele lucruri să fie puțin diferite: fie un fel de mâncare gătit altfel, fie mixarea unor meniuri prestabilite, fie schimbarea furnizorului de tort/candy bar. Poate ai invitați care sunt alergici sau intoleranți la anumite alimente, poți discuta cu cineva despre aceste lucruri și ajunge la un consens? Eu am avut o vizită în care am întrebat dacă se poate face bufet suedez în loc de servire la farfurie iar reprezentanta localului nu numai ca a refuzat dar mi-a și sugerat că este de prost-gust să procedez așa și că invitații nu vor aprecia acest lucru.

3. Ai predictibilitate?

Cred că este esențial să ai siguranța că lucrurile sunt gândite și bine puse la punct, în așa fel încât să nu ai surprize neplăcute în ziua evenimentului.

Sunt toate serviciile și costurile clare, transparente și trecute în contract? Dacă nu, cere informațiile și insistă sa fie incluse, doarece riști să ratezi detalii care pot schimba destul de mult lucrurile. De exemplu, poți afla cu surprindere că nu a fost inclus în contract costul servirii sau al luminilor ambientale și va trebui să plătești extra pentru ele.

Există o persoană cu care discuți constant și care e la current cu toate amănuntele sau e mereu altcineva si trebuie tu să îi amintești detaliile? Coordonatorul de eveniment dă impresia că poate rezvolva situațiile neașteptate? Este foarte important să te poți baza că pot fi rezolvate micile situații neplăcute din ziua evenimentului fără ca tu sa fii implicată și să pierzi timp prețios alocat distracției.

Nu în ultimul rând, te sfătuiesc să nu amâni discutarea lucrurilor pe care le vrei diferite, în așa fel încât și reprezentanții localului să se poată adapta. Păstreză față de ei o atitudine calmă și politicoasă și nu uita să le mulțumești după eveniment. Micile gesturi de bunăvoință contează de ambele părți 😊

Să ai un eveniment peste așteptari și o zi plină de surprize plăcute!

5 aspecte importante care îți vor defini nunta

4 Comments

  1. Pingback:- Elisa Weddings

  2. Pingback:Cum alegi Biserica pentru nuntă? - Elisa Weddings

  3. Pingback:How to think outside the box - Elisa Weddings

  4. Pingback:Less waste wedding: tips & tricks - Elisa Weddings

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *