Dragă viitoare mireasă, ai observat că atunci când întrebi pe cineva de detaliile viitoarei sale nunți te concentrezi pe 3 mari elemente? Mai exact, vrei să stii care sunt data, restaurantul și Biserica. Dacă acestea 3 sunt alese și programate, este conturat, în mare, ce fel de nuntă va fi.

Atunci când te gândești să alegi o Biserică pentru ceremonia ta, care sunt lucrurile care primează? Mărimea și tipul de Biserică, poate? Una este să te căsătorești la o Biserică micuță, alta la o catedrala impunătoare. Probabil că vei lua în calcul și distanța față de local sau casa unuia dintre voi, poate și decorul sau arhitectura pentru a te asigura că ai cele mai bune fotografii.

Ce ai spune dacă ai afla că toate acestea sunt secundare și că este un alt lucru mult mai important care te va ajuta să ai o nuntă memorabilă?

Relația pe care o ai cu preotul care slujește la nuntă este de departe cel mai important aspect care poate transforma total ceremonia voastră. De ce?

În primul rând, momentul cel mai important din ziua nunții e slujba prin care deveniți soț si soție. Toate celelalte sunt parte a celebrării uniunii voastre care se desăvârșește prin ritualul cununiei. Nimic nu este mai emoționant și plin de semnificație decât ce se întâmplă în timpul slujbei. De aceea, persoana care oficiază va avea un impact mai mare decât îți dai seama.

Energia, bunătatea, blândețea, felul în care se raportează la voi și la ritual, cuvintele pe care le rostește la final, gesturile, harul, dacă vrei, vor conta enorm în felul în care vă veți simți și cum veți percepe toată experiența. Poate ai observat la rândul tău la alte ceremonii cât de pure, emoționante și înălțătoare sunt slujbele în care preotul pune tot sufletul. Pe de altă parte cred că ți s-a întâmplat să iei parte la ceremonii solemne și fără foarte multă implicare emoțională.

Pentru a evita ultima variantă, am câteva idei.

Înainte de a lua o hotărâre, vizitează Biserica dorită atunci când se oficiază diverse slujbe pentru a-ți face o idee legată de atmosferă. Observă cât mai multe detalii legate de comportamentul preoților, indiferent dacă este o slujbă de duminică, o nuntă sau un botez. Tonul pe care se adresează și tipul de discurs te vor lămuri, în mare, în legătură cu atitudinea pe care o vor avea.

De asemenea, discuțiile preliminare cu preotul pot aduce alte indicii legate de cât de firesc și deschis relaționează cu voi și cum va aborda ceremonia voastră. Dacă simti că stilul acestuia nu ți se potrivește și nu sunteți pe aceeași lungime de undă, este mai bine să cauți un loc în care să te simți în largul tău. Vei evita, astfel, senzația de disconfort din timpul cununiei tale.

Daca ai în anturajul tău un preot, ia în considerare ideea de a-l implica în nunta ta, cu acordul preotului oficiant. Este extraordinar să ai în ziua nunții în fața ta un chip cunoscut si îndrăgit. Noi am avut acest privilegiu și pot spune cu mâna pe inimă că a fost cea mai înălțătoare slujbă la care am participat vreodată.

Odată ce ați ales locul potrivit, caută sa creezi o relație caldă si plină de respect cu preotul pe care l-ați ales. Vizitează mai des Biserica, mergi la mai multe slujbe, familiarizează-te cu atmosfera și cu felul de a fi al preotului. Dă-i ocazia să vă cunoască mai bine, cere-i sfatul acolo unde simți nevoia și vei constata că vorbele rostite de acesta în ziua nunții vor avea altă greutate și mult mai mult înțeles. Poate mai bogat, mai profund și mai uman decât te-ai fi așteptat initial.

Apoi, chiar dacă este mai ușor sau convenabil să alegi Biserica cea mai apropiată, gândește-te cât de frumos si împlinitor ar fi sa mergi la Biserica în care s-au cununat părinții tăi sau bunicii voștri sau cea în care ai fost botezată. Cât de multă continuitate va aduce vieții tale și cât de multă mândrie ar însemna pentru familia ta.

Poate părea tentant să faci alegerea în funcție de detaliile arhitecturale sau chiar prestigiul Bisericii respective, însă vei constata în ziua nunții că acestea nu sunt deloc atât de importante. Cele mai frumoase poze de nuntă nu sunt cele în care se văd icoanele bogat pictate sau candelabrele somptuoase, ci cele în care fețele mirilor strălucesc de emoție și iubire. Cele mai prețiose amintiri vor fi frânturile din ritual, emoția, vocile, corul, atmosfera sacră creată în acel moment. De abia atunci când TU vei fi cea căreia i se adresează ritualul, îi vei percepe frumusțea și sfințenia cu fiecare fibră a sufletului.

Zi binecuvântată,

5 aspecte importante care îți vor defini nunta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *