Dacă am trăi într-o lume ideală, pregătirile de nuntă ar fi una dintre cele mai frumoase și relaxate perioade din viață. Ce poate fi mai frumos decât să pregătești un eveniment la care să participe toți cei dragi ție, la care să sărbătoriți și să va distrați mai bine ca niciodată? În plus, să ai alături o comunitate superbă de furnizori, gata să îți îndeplinească toate cererile și să te sprijine în a alege variantele potrivite nevoilor tale?  

Așa am visat și eu la începutul pregătirlior, însă am constatat pe parcurs că organizarea unei nunți nu este “a walk in the park”. Multe din lucrurile pe care ți le voi povesti li se întâmplă frecvent și altor mirese, de aceea e mai bine să știi din timp la ce să te aștepți pentru a putea trece cu grație peste situațiile mai dificile.

Vei lua unele decizii “în orb

Atunci când am discutat cu soțul meu despre tip de nuntă ne doream, am realizat că eram pe aceeași lungime de undă: visam la o nuntă micuță, discretă și elegantă. Vizitând diverse locații am înteles că, oricât mi-aș fi dorit, nu puteam alege orice îmi plăcea. Trebuia să fiu atentă ca sala să poată acomoda cât mai bine numărul estimat de invitați. Mă simțeam ca in celebra poveste a fetiței ce vizitează casa ursuleților: sala aceasta e prea mică, cealaltă e mult prea mare și tot așa. Partea dificilă este că trebuie să știi cu un an înainte aproximativ câți învitați vei avea. Nimeni nu vrea să se trezească în situația neplăcută de a trebui să refuze persoane dornice să participe sau, dimpotrivă, să aibă sala pe jumătate goală la nuntă. Întrebarea este cum poți să prevezi cum va arăta peste un an calendarul atâtor oameni? Te vei baza ce mai mult pe imaginația ta, având în vedere că numărul exact îl vei afla în ziua nunții.

Tot imaginația va fi folosită atunci când vei decide look-ul tău final, decorul pentru sală sau ședința foto. Lucrurile sunt volatile până când le vezi puse în practică în ziua nunții. Cel mai important este să ai o viziune flexibilă, fără să te încrâncenezi să controlezi totul în cel mai mic detaliu. E contraproductiv să te pierzi în nesfârșite planuri pentru ca “totul să fie perfect”. Vei sfârși epuizată și nu te vei mai bucura cu adevărat de rezultate. Mai degrabă, ia fiecare decizie alegând varianta care te bucură cel mai mult și lasă-te surprinsă și fermecată de tabloul final. Totul este un puzzle pe care îl construiești cu răbdare și iubire și care capătă semnificație în ziua evenimentului tău.

Bugetul, bată-l vina! Deși toată lumea știe că nunta este cea mai costisitoare petrecere pe care o vei organiza vreodată, totul devine mult mai real atunci când pui lucrurile pe hârtie. Dintr-o dată, planificarea pare să își piardă romantismul și aura de basm pentru a deveni o imensă listă de prețuri.

Înainte de a începe să te gândești la prețuri și furnizori, decide care sunt lucrurile cele mai importante care te vor face fericită la nunta ta. Când te gândești la cele mai fericite și strălucitoare amintiri ale tale, ce îți vine în minte? Sunt legate de lucruri materiale sau mai degrabă de senzații? Odată ce realizezi ce feeeling vrei să ai, poți alege o infinitate de variante prin care să îl obții. Poți avea o nuntă fabuloasă “less waste” sau la fel de bine poți alege ceva luxos și softisticat.

Ce vreau să știi este că nu bugetul va determina reușita evenimentului tău. Există mirese care radiază purtând o rochie atipica și teniși, la fel cum există mirese care se simt inconfortabil în rochia luxoasă de designer. De asemenea, am văzut nunți la care majoritatea invitaților nu s-a ridicat de pe scaun, în ciuda momentelor artistice minunate oferite de formație. Au fost în schimb altele care au avut o atmosferă extraordinară fără a avea muzică live. Nimic din ceea ce cumperi nu va fi un predictor eficient pentru reușita evenimentului. Știi care va fi, în schimb, cel mai bun indiciu? Starea ta de spirit. Atâta vreme cât ești emoționată, fericită, energică, luminoasă, la fel va fi și atmosfera nunții tale. Prezența voastră pe ringul de dans va da tonul celei mai animate petreceri.

Oamenii apropiați te pot dezamăgi. Asta este, probabil, cea mai dificilă parte a pregătirilor. Inevitabil, nunta ta va fi și un test al calității relațiilor cu cei din jur. Aproape toate persoanele pe care le cunosc, myself included, au avut diverse surprize. Unele au fost extraordinare, cum a fost faptul că am avut prieteni dragi care au lăsat deoparte problemele personale pentru a-mi fi alături. Altele, însă, au lăsat un gust amar. Rude care nu au participat, deși nu mi-aș fi inchipuit vreodată că vor lipsi. Prieteni care au anunțat tardiv sau deloc că nu (mai) vin. În ziua dinaintea nunții eram la furnizorul de papetărie pentru a mai printa o dată planul sălii, atât de mari au fost schimbările. M-a durut fiecare refuz și dezamăgire? Cu siguranță și cred ca la fel este pentru toate miresele care au trecut prin asta.

Cu toate astea, ziua nunții m-a găsit senină, împăcată, încrezătoare. De ce? Pentru că am acordat un timp foarte limitat gândurilor negative și apoi mi-am concentrat toată energia pentru a mă bucura din toată inima alături de persoanele care au hotărât să fie parte din povestea noastră. Este un privilegiu extraordinar să poți împărtăși una dintre cele mai speciale zile cu oameni care sunt acolo cu tot sufletul și am fost extrem de recunoscătoate pentru fiecare invitat. Alegerea pe care o ai de făcut este dacă te concentrezi pe lipsă, dezamăgire, ce nu a ieșit cum doreai sau consideri că fiecare clipă este un dar deosebit și o savurezi ca atare. Your choice 😊

Dacă te confrunți și cu alte situații neașteptate sau dificultăți în organizarea nunții tale, putem discuta cu mare drag. Sunt aici pentru tine și abia aștept să împărtășim idei și să găsim soluții.

Zi senină și plină de surprize plăcute,

5 aspecte importante care îți vor defini nunta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *